Akciová společnost - přehled, jak to funguje, výhody

Akciová společnost je společnost, kterou vlastní její investoři. Akcionáři nakupují a prodávají akcie a vlastní část společnosti. Procento vlastnictví je založeno na počtu akcií, které každý jednotlivec vlastní. Akcionáři Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která má akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. může nakupovat a prodávat akcie a převádět akcie mezi sebou, aniž by to ohrozilo další existenci společnosti.

Akciová společnost

Akciové společnosti se obecně vytvářejí, aby umožnily společnosti prosperovat. Pokud by se účastnilo jen několik akcionářů, společnost by nebyla schopna se sama financovat. Ale díky vzájemnému propojení jednotlivci umožňují budovat prosperující podnikání, přičemž každý akcionář pak očekává, že bude těžit z úspěchu společnosti. Každý člen dává a každý člen bere.

Souhrn:

  • Akciové společnosti jsou podniky, které kombinují strukturu korporace s flexibilitou a svobodami společnosti s ručením omezeným.
  • Akciové společnosti jsou budovány ve prospěch všech akcionářů; každý investor vlastní část společnosti - v závislosti na částce, kterou investoval - a bere procento ze zisku společnosti.
  • Akcionáři získají několik hlasovacích práv a volí představenstvo, které bude jménem společnosti spravovat společnost, přičemž budou mít stále slovo v každé části fungování společnosti.

Výhody akciových společností

Akciové společnosti umožňují solidní podnikání a prosperují s mnoha spolupracovníky. Každý akcionář investuje do společnosti a je schopen těžit z podnikání. Každý akcionář vlastní část společnosti, a to až do výše, do které investoval.

Vlastnictví přichází s dalšími oprávněními. Akcionáři mají slovo ve všem, co se děje s akciovou společností, aniž by museli společnost skutečně řídit. Akcionáři volí představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. spravovat společnost jejich jménem. Pozice jsou obvykle obsazovány - prostřednictvím voleb - jednou ročně, i když specifika se u každé společnosti mohou lišit.

Akcionáři hlasují nejen pro představenstvo, ale také hlasují pro schválení nebo zamítnutí výročních zpráv, rozpočtů a způsobu nastavení účtů. V některých případech mohou být konkrétní akcionáři požádáni, aby vstoupili do role, pokud role není obsazena nebo je neobsazena. Tato praxe není běžná, ale pokud k ní dojde, jednotlivci jsou obvykle vybíráni na základě konsensu mezi těmi, kteří obsazují ostatní pozice a ostatními akcionáři společnosti.

Společnosti s ručením omezeným (LLC)

Dnešní právo obchodních společností obvykle činí akciové společnosti synonymem pro společnosti s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a společností . Co to znamená? LLC jsou soukromé společnosti. Jsou jakýmsi hybridem; kombinují průchozí daňové partnerství se všemi výhodami korporace Korporace je právnická osoba vytvořená fyzickými osobami, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. .

Nejlepší součástí LLC je skutečnost, že je neuvěřitelně flexibilní a prospěšná pro všechny členy. Každá strana zapojená do společnosti (každý akcionář) nese odpovědnost za dluhy společnosti, ale odpovídá pouze částce, kterou do subjektu investovala. Je to v souladu s výše diskutovanou myšlenkou - že každý akcionář vlastní a odpovídá / odpovídá za procento akcií, které drží v akciové společnosti.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Management Buyout (MBO) Management Buyout (MBO) Management buyout (MBO) is a corporate finance transaction where the management team of an operating company acquires the business by půjčováním peněz
  • Menšinový podíl Menšinový podíl Menšinový podíl označuje podíl ve společnosti, který představuje méně než 50% celkových akcií, pokud jde o hlasovací práva. Menšinoví investoři v zásadě nevykonávají kontrolu nad společností prostřednictvím hlasování, což jim ponechává malý vliv na celkový rozhodovací proces.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Druhy podniků Druhy podniků Při zakládání společnosti si můžete vybrat čtyři hlavní typy podniků: fyzické osoby, partnerství, společnosti s ručením omezeným a korporace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found