Non-Recourse vs. Recourse Loans - Overview, Characteristics, examples

Neposkytující půjčky vs. rekurzní půjčky jsou dvě obecné kategorie, které se často používají při nákupu půjčky na nemovitost. Při získávání půjčky na dům nebo na komerční nemovitost je samozřejmě třeba vzít v úvahu mnoho faktorů. Nemovitosti Nemovitosti jsou nemovitosti, které se skládají z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, zařízení, silnice, stavby a inženýrské sítě. . Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Důležité jsou faktory, jako je úroveň pohodlí u věřitele, výše, kterou si lze přiměřeně dovolit, a úrokové sazby. Jedním z nejdůležitějších rozhodnutí však je, zda půjčit bez postihu nebo bez postihu.

Existují pozitiva i negativa na obou stranách bezregresního vs. regresního úvěru. Čtěte dále a dozvíte se, co jednotlivé typy půjček zahrnují, abyste mohli lépe určit, která je pro vás ta správná volba.

Půjčky bez postihu vs.

Souhrn:

  • Je důležité porozumět rozdílům mezi půjčkami bez postihu a rekurzními půjčkami, abyste zjistili, která je pro jednotlivce nejvhodnější.
  • Bezúročné půjčky jsou pro věřitele rizikovější, což znamená, že je obtížnější se na ně kvalifikovat a nést vyšší úrokové sazby.
  • Regresní půjčky jsou pro kupující rizikovější, nabízejí však nižší úrokové sazby.

Co jsou půjčky bez postihu?

Bezúročné půjčky jsou pro dlužníky nejpříznivější, protože představují největší riziko. Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke kterému může dojít v důsledku nedodržení podmínek jakékoli finanční smlouvy ze strany kterékoli strany a odpovědnost věřitele. Pokud dlužník nesplácí půjčku bez postihu, může věřitel vzít pouze aktivum (majetek) použité jako zajištění půjčky, nic jiného. Pokud dojde k poklesu hodnoty nemovitosti nebo pokud s ní budou mít zásadní problémy, stane se z ní věřitel, často jako ztráta pro ně.

Například pokud si jednotlivec vezme hypotéku bez postihu Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. u domu a výchozí platby, může věřitel zabavit dům. Pokud hodnota domu poklesla, jedná se o ztrátu věřitele.

O bezregresních půjčkách byste měli vědět dvě důležité věci: je těžší je získat a přicházejí s vyššími úrokovými sazbami než regresní půjčky. Je tomu tak proto, že půjčky bez postihu jsou pro věřitele riskantnější. Při získávání půjčky bez postihu vězte, že je důležité mít silné finanční prostředky a působivé kreditní skóre FICO skóre FICO skóre, běžněji známé jako kreditní skóre, je tříciferné číslo, které se používá k posouzení pravděpodobnosti je splatit úvěr, pokud je dané osobě poskytnuta kreditní karta nebo pokud mu věřitel půjčí peníze. Skóre FICO se také používá k určení úrokové sazby u každého poskytnutého úvěru.

Co jsou recourse Loans?

Regresní půjčky představují většinu rizika a expozice na dlužníkovi. Pokud dlužník neplní své závazky, může věřitel zabavit nemovitost krytou půjčkou A jít po dalších aktivech a finančních účtech dlužníka s cílem získat zpět jakýkoli další dluh.

Vezměme si stejný příklad shora. Pokud jednotlivec nesplácí regresní hypotéku, může se věřitel zmocnit domu. Věřitel může také jít za jakýmkoli jiným významným majetkem, který jednotlivec vlastní, a dokonce získat peníze z bankovních účtů dlužníka, aby získal zpět zbývající dluh. Pokud jednotlivec nevlastní žádná další aktiva nebo účty, věřitel může být dokonce schopen doplatit dlužníkovy mzdy, dokud nebude dluh splacen.

Regresní půjčky se však snáze získávají a jsou způsobilé pro získání a obvykle nabízejí nižší úrokové sazby.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • 5 Cs úvěru 5 Cs úvěru „5 Cs úvěru“ je běžná fráze používaná k popisu pěti hlavních faktorů používaných k určení bonity potenciálního dlužníka. Finanční instituce používají úvěrové ratingy ke kvantifikaci a rozhodování, zda je žadatel způsobilý pro úvěr, a ke stanovení úrokových sazeb a úvěrových limitů pro stávající dlužníky.
  • Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř Komerční realitní makléř je prostředníkem mezi prodejci a kupujícími komerčních nemovitostí, který pomáhá klientům prodávat, pronajímat nebo kupovat komerční nemovitosti. Komerční realitní makléř má svobodu pracovat buď jako nezávislý agent, nebo jako člen obchodní realitní makléřské firmy.
  • Analýza úvěrového skóre Analýza úvěrového skóre Analýza úvěrového skóre je proces, jehož prostřednictvím různé společnosti hodnotí kreditní skóre jednotlivce nebo společnosti, aby pomohly určit, jak je účetní jednotka bonitní. Úvěrové skóre je významné, protože bere v úvahu, kolikrát byl kredit použit a jak efektivně byl splacen.
  • Realitní projektové financování Realitní projektové financování Projektové financování je dlouhodobé financování nezávislé kapitálové investice, což jsou projekty s peněžními toky a aktivy, která lze jednoznačně identifikovat. Klasickým příkladem je financování realitních projektů. Mezi další příklady financování projektu patří těžba, ropa a plyn

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found