Bankovní kurzy - přehled, příklady, co je třeba vzít v úvahu

Studenti, kteří hledají kariéru v bankovnictví, se mohou rozhodnout buď navštěvovat tradiční školy, nebo absolvovat online kurzy od renomovaných institucí. Tradiční instituce nabízejí bankovní kurzy jako součást obchodního studijního programu. Online kurzy preferují studenti, kteří hledají flexibilitu, kde se mohou přihlásit na bankovní kurz a nadále pokračovat ve svých běžných pracovních příležitostech.

Kurzy online bankovnictví poskytují komplexní vzdělávací zkušenost, která studentům umožní pochopit bankovní odvětví a jeho fungování. Kurzy pokrývají celou řadu bankovních konceptů a zahrnují přepisy lekcí, video lekce, praktické zkoušky a certifikáty těm, kteří zkoušky absolvují a složili.

Bankovní kurzy

Kariéra v bankovním sektoru vystavuje jednotlivce široké škále příležitostí a kvalifikovaní bankovní profesionálové mohou nabízet služby, jako jsou půjčky a investice, řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí život firmy. Obvykle se provádí s analýzou akcií, auditem a akvizicemi společností. Studentům, kteří absolvovali příslušný titul v oboru bankovnictví, jsou často přiřazovány klíčové role ve finančních institucích. Role zahrnují zprostředkování finančních transakcí, analýzu finančních výkazů za účelem stanovení úvěruschopnosti. Úvěryhodnost. Pokud si věřitel věří, že dlužník včas splní svůj dluhový závazek, je dlužník považován za bonitního. klienta, poradenství klientům ohledně investičních příležitostí a vytváření rozpočtů pro individuální a firemní klienty.

souhrn

  • Kurzy bankovnictví poskytují komplexní znalosti o bankovním sektoru a poskytují studentům klíčové dovednosti pro provádění různých bankovních služeb.
  • Studenti se mohou rozhodnout pro zápis do bankovních kurzů, ať už online, nebo v tradičních institucích.
  • Mezi nejoblíbenější kurzy bankovnictví patří finanční účetnictví, principy ekonomiky, peněz a bankovnictví a investiční bankovnictví.

Nejoblíbenější bankovní kurzy pro studenty

Finanční účetnictví

Kurz finančního účetnictví je úvodním kurzem, který vystavuje studenty základním pojmům účetnictví a standardům, které se řídí systémy finančního účetnictví. Kurz seznamuje studenty s přípravou základních systémů finančního účetnictví, jako je rozvaha, výkaz zisku a ztráty, výkaz peněžních toků, jakož i s analýzou a interpretací finančních údajů. Nevyžaduje žádné přípravné kurzy a zahrnuje klíčové pojmy, jako je uznání výnosů, vedení záznamů, účtování o zásobách, odsouhlasení bank a účetní standardy IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které dodržují země v ve vztahu k finančnímu výkaznictví. Více než 110 zemí se řídí Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), což podporuje jednotnost při přípravě finančních výkazů. .

Investiční bankovnictví

Investiční bankovnictví je jednou z nejlukrativnějších kariér bankéřů a kurz poskytuje požadované teoretické a koncepční nástroje používané investičními bankéři. Poskytuje intelektuální rámec, který bankéři používají v procesu investičního bankovnictví, včetně finanční analýzy, oceňování a strukturování obchodů.

Studenti také prozkoumají aktivity investičního bankovnictví a získají dovednosti potřebné k oceňování, vyjednávání a uzavírání transakcí. Naučí se také, jak v obchodech s investičním bankovnictvím vstupuje do hry správa a řízení společnosti, etické normy a právní aspekty.

Peníze a bankovnictví

Kurz peněz a bankovnictví seznamuje studenty s dynamikou finančního systému, včetně peněz, finančních trhů, finančních institucí a zprostředkovatelů. Studenti se naučí funkce a role finančních institucí v ekonomice, provádění měnové politiky a fungování Federálního rezervního systému. Dozví se také o výpočtu úrokových sazeb, jejich struktuře a souvisejících rizicích.

Principy ekonomiky

Kurz ekonomie seznamuje studenty se základními ekonomickými pojmy, teoriemi a technikami. Kurz zahrnuje jak makroekonomické (ekonomika jako celek), tak mikroekonomii (rozhodování domácností a společností). Umožňuje studentům porozumět trhu pro vstupy a výstupy, chování spotřebitelů a ekonomické aktivity výroby. Studenti se také naučí, jak analyzovat a interpretovat ekonomická data na mnohem hlubší úrovni a vytvářet si vlastní názory na ekonomické události a problémy.

Výběr kurzu bankovnictví: Co je třeba vzít v úvahu

Níže uvádíme některé z faktorů, které student může při výběru bankovního kurzu vzít v úvahu:

Cena

Cena je důležitým faktorem, který byste měli vzít v úvahu při výběru kurzu bankovnictví. Kurzy online bankovnictví jsou obvykle levnější než studium v ​​tradičních institucích. Některé online školy mohou nabídnout bezplatné kurzy pro úvodní kurzy a poté účtovat cenu za následující kurzy.

Cena účtovaná za kurz zahrnuje výukové materiály, video lekce, úkoly, periodické testy a závěrečné zkoušky. Některé online instituce mohou účtovat poplatek za předplatné, a to buď měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně, což studentům umožňuje přístup k řadě kurzů poskytovaných na platformě. Na konci kurzu získají studenti certifikát o absolvování, který jim může posílit životopis.

Úroveň znalostí instruktora

Před zapsáním do kurzu je důležité, aby studenti zvážili úroveň znalostí instruktorů a to, co je odlišuje od ostatních školitelů. Většina instruktorů v online školách jsou uznávaní vůdci oboru nebo zkušení lektoři z prestižních tradičních institucí.

Můžete zkontrolovat profil instruktora a zobrazit dovednosti, znalosti a kvalifikace, z nichž budete mít prospěch, a jejich pověst na konkrétní platformě. Některé online školy mohou poskytnout klíčové informace o bankovním kurzu, jako je počet zapsaných studentů, hodnocení instruktora a komentáře zapsaných studentů, které vám pomohou měřit úroveň znalostí instruktora.

Dovednosti

Cílem absolvování konkrétního kurzu bankovnictví je získat základní dovednosti a zvýšit prodejnost u budoucího zaměstnavatele. Před přihlášením do kurzu zvažte, jaké dovednosti se v kurzu naučíte, a jak to ovlivní vaše znalosti. Obsah kurzu je obsažen v sylabu kurzu, který rozděluje všechna témata, která budou v kurzu probírána.

Většina kurzů se zaměřuje na konkrétní oblast, jako jsou komerční půjčky, peníze a bankovnictví, správa portfolia, fúze a akvizice atd., Což usnadňuje zaměření na dovednosti, které jsou ve vašem oboru velmi žádané.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví Teorie finančního účetnictví vysvětluje „proč“ stojící za účetnictvím - důvody, proč jsou transakce vykazovány určitými způsoby. Tato příručka vám pomůže pochopit hlavní principy, které stojí za teorií finančního účetnictví
  • Zdarma kurz Crash
  • Je pro vás investiční bankovnictví vhodné? Je pro vás investiční bankovnictví vhodné? Tato příručka vám pomůže posoudit, zda je pro vás investiční bankovnictví vhodné. Investiční bankovnictví je vzrušující a lukrativní kariéra, ale není to správné pro každého. Možná máte touhu vydělat více než 100 000 $ ročně jako analytik prvního ročníku v New Yorku, ale musíte si pamatovat, že investiční bankovnictví není jen dobře placená, ale vysoce sázková a vysokotlaká práce.
  • Interaktivní mapa kariéry

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found