M&A Synergies - Jak se odhaduje úspora nákladů (Synergies) v M&A

Při fúzi nebo akvizici vzniká synergie Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, pokud je kombinovaná hodnota obou firem vyšší než před - kombinovaná hodnota obou firem. Například pokud má firma A hodnotu 500 milionů $, firma B má hodnotu 75M $ a sloučená firma má hodnotu 625M $, pro tuto fúzi existuje synergie 50M $. Tato příručka popisuje, co potřebujete vědět o synergiích v oblasti fúzí a akvizic.

Téma M&A Synergies

Synergie vznikají při snižování nákladů v důsledku efektivnosti nově kombinované firmy. Alternativně mohou vzniknout v důsledku nových čistých přírůstkových výnosů Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. přinesla sloučená firma.

Existují různé typy synergií. Dva nejběžnější hmatatelné typy jsou úspora nákladů a zvýšení výnosů plynoucích ze sloučené firmy. Existují však i další „měkčí“ synergie, které mohou také vzniknout v důsledku fúze. Jedním příkladem je společná firemní kultura, která umožní sloučené firmě snadněji uspět.

Jak se odhadují synergie?

Jedním z přístupů k předpovídání synergií fúzí je srovnávání podobných transakcí. Jinými slovy, srovnatelné akvizice jsou přezkoumávány jako výchozí bod pro potenciální synergie. Typy synergií K synergiím fúzí a akvizic může dojít z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii. Zpočátku může být obtížné kvantitativně odhadnout synergie, protože operace se slučují, protože logistické složitosti nejsou známy až po fúzi. Synergie lze tedy nejprve odhadnout kvalitativně.

Dalším přístupem je podívat se interně na tyto dvě společnosti a provést co největší analýzu. Měla by být provedena analýza zdola nahoru, aby se zjistilo, jak nabývající společnost očekává aktiva cílové firmy. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál a operace, které se mají seřadit, a jaké úspory nákladů lze dosáhnout. Tento druhý přístup je podrobnější a možná i přesnější, je však velmi náročné, aby kdokoli mimo dohodu vykonal sám sebe.

10 příkladů způsobů, jak odhadnout M&A synergie:

  1. Analyzujte počet zaměstnanců a identifikujte všechny nadbytečné zaměstnance, které lze vyloučit (tj. Nová společnost nepotřebuje dva finanční ředitel. Co dělá finanční ředitel Co dělá finanční ředitel - úkolem finančního ředitele je optimalizovat finanční výkonnost společnosti, včetně: reportingu , likvidita a návratnost investic. V rámci s).
  2. Podívejte se na způsoby, jak konsolidovat dodavatele a vyjednávat s nimi lepší podmínky (tj. Nakupovat zboží / služby za nižší ceny).
  3. Vyhodnoťte jakoukoli úsporu na centrále nebo nájemném kombinací kanceláří.
  4. Odhadněte hodnotu ušetřenou sdílením zdrojů, které nemají 100% využití (tj. Nákladní automobily, letadla, doprava, továrny atd.).
  5. Hledejte příležitosti ke zvýšení tržeb prodejem doplňkových produktů nebo ke zvýšení cen vyloučením konkurence.
  6. Snižte poplatky za profesionální služby.
  7. Vylepšení provozní efektivity sdílením „osvědčených postupů“.
  8. Vylepšení lidského kapitálu díky „špičkovým“ cvičením a potenciální schopnosti přilákat na NewCo vynikající talenty.
  9. Vylepšete distribuční strategii poskytováním služeb zákazníkům na bližších místech
  10. Geo-arbitráž - Snižte mzdové náklady najímáním v jiných zemích, pokud je cíl v jiné zemi.

Tvrdé vs měkké fúze a akvizice

Existují dva hlavní typy synergií. Typy synergií K synergiím fúzí a akvizic může docházet z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Mohou vzniknout synergie v transakcích fúzí a akvizic, tvrdých i měkkých. Tvrdé synergie označují úsporu nákladů a měkké synergie zvyšování výnosů.

Rizika pro synergie

Synergie nejsou účinné okamžitě po sloučení. Tyto synergie se obvykle realizují dva nebo tři roky po transakci. Toto období je známé jako období „fáze“, kdy se do nově sloučené firmy pomalu vstřebává provozní efektivita, úspora nákladů a přírůstkové nové výnosy.

Ve skutečnosti mohou krátkodobé náklady ve skutečnosti vzrůst, protože integrace způsobí jednorázové výdaje a krátkodobou neúčinnost kvůli nedostatku historie v historii a střetům kultury. Pokud je kulturní střet příliš velký, synergie nemusí být nikdy realizovány.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem certifikace Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru v oblasti podnikových financí, doporučujeme vám tyto další bezplatné zdroje, které vám pomohou na vaší cestě:

  • Akrece a ředění Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhovaná fúze nebo akvizice zvýší nebo sníží EPS po transakci
  • Analýza dopadů fúzí a akvizic Analýza následků fúzí Analýza následků fúzí hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve
  • Složitost fúzí a akvizic Úvahy a důsledky fúzí a akvizic Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které vstupují do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found