Popis pracovní pozice bankovního pokladníka - přehled, odpovědnost, dovednosti

Většina lidí rozumí tomu, co je bankovní pokladník a jaká je jeho práce. Bankovní pokladník zajišťuje každodenní finanční transakce pro zákazníky. Mohou zahrnovat převody peněz, peněžní příkazy Peníze Příkaz je zaručený způsob platby na určitou částku, který mohou dvě strany použít jako způsob platby výměnou za daný vklad, vklady a výběry a kontrolu transakcí.

Bankéř

Bankomat musí prokázat důkladné pochopení banky, pro kterou pracuje, jejích systémů, politik a pravděpodobně nejdůležitější schopnosti - jak počítat peníze a nést za ně odpovědnost.

Souhrn:

  • Bankomat je odpovědný za každodenní finanční transakce, o které se zákazníci banky musí starat.
  • Bankomaty musí mít vynikající základní matematické / počítací schopnosti a také výjimečné dovednosti lidí.
  • Školení může začít před přijetím; většina tréninků pokladníků se však provádí, jakmile je najme banka.

Pracovní povinnosti bankovního pokladníka

Za poskytnutí prvního dojmu pro banku je obvykle odpovědný bankovní pokladník. Často zodpovídají za to, aby se zákazník cítil v bezpečí, odpovídal na relevantní otázky a propagoval služby banky. Běžný účet Běžný účet je druh vkladového účtu, který si jednotlivci otevírají u finančních institucí za účelem výběru a vkladu peněz. Běžný účet, známý také jako transakční nebo poptávkový účet, je velmi likvidní. Jednoduše řečeno, poskytuje uživatelům rychlý způsob přístupu k jejich penězům. . Cílem je poskytnout zákazníkovi vynikající služby tak, aby zákazník nadále používal banku pro všechny své finanční potřeby.

Bankovní pokladníci mohou být také odpovědní za:

  • Vyplňování papírů / vkladových a výběrových listů
  • Dohled nad vklady a výběry z bankomatů
  • Zvedání telefonů
  • Vyrovnávání čísel na konci pracovního dne

Vzdělání a dovednosti

Chcete-li být najati jako bankovní pokladník, je základním vzdělávacím požadavkem maturita nebo GED. Aby mohl mít pokladník ty nejzákladnější povinnosti, musí mít základní vzdělání.

Snad nejdůležitější kvalifikací pro přijetí jako pokladníka v bance jsou vynikající základní matematické dovednosti (schopnost přesně spočítat údaje o hotovosti / zůstatku transakce) a vynikající dovednosti lidí Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci, a pracovat s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“. .

Bankovní pokladníci opět pracují s penězi denně. Jejich dovednosti s čísly musí být na místě a jejich přesnost musí být důvěryhodná. Získání alespoň částečného vysokoškolského vzdělání zvyšuje pravděpodobnost přijetí kandidáta. Pokud však jednotlivci mají vysokoškolské vzdělání - zejména ten, který se týká matematiky, účetnictví Manažerské účetnictví Manažerské účetnictví (také známé jako nákladové účetnictví nebo manažerské účetnictví) je odvětví účetnictví, které se zabývá identifikací, měřením, analýzou a interpretací účetní informace, aby mohly být použity vedoucím pracovníkům při přijímání nezbytných rozhodnutí k efektivnímu řízení provozu společnosti. , nebo jiná oblast financí - bývají rychle zrychleni na manažerskou pozici v bance.

Dovednosti lidí jsou také zásadní pro bankovní pokladny. Jak je uvedeno výše, jsou odpovědní za první dojem, který zákazník při používání banky získá. Musí tedy být schopni stručně a přátelsky sdělovat informace o bance a dostupných službách.

Výcvik

Výcvik na pozici pokladníka může začít mnohem dříve, než je osoba najata bankou. Práce v jakémkoli maloobchodním prostředí, kde se směňují peníze a vyžaduje se registrace, je vynikajícím školením pro někoho, kdo hledá práci v bance.

Většina tréninků pokladníků se však provádí v práci. Prvních několik týdnů po přijetí je nový zaměstnanec vyškolen jednotlivci v bance, do které je najat. Zatímco základní matematické a registrační dovednosti lze použít liberálně, každá banka bude pravděpodobně dodržovat své vlastní zásady a systémy počítání, předávání a zaznamenávání transakcí. Teller proto musí absolvovat specializované školení v jakékoli finanční instituci, která jej zaměstnává.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Mezilidská inteligence Mezilidská inteligence Mezilidská inteligence označuje schopnost člověka dobře se stýkat s lidmi a řídit vztahy. Umožňuje lidem pochopit potřeby a motivaci lidí kolem nich, což pomáhá posílit jejich celkový vliv. Lidé s mezilidskou inteligencí
  • Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Pracovní tituly v oblasti bankovnictví a financí Jedná se o nejčastější pracovní pozice v oblasti bankovnictví, financí a účetnictví pro studenty a profesionály, kteří chtějí rozvíjet svou kariéru. Tyto tituly se pravidelně používají v pracovních nabídkách nalezených online a pokrývají cokoli od vstupních pozic až po úroveň manažerů a manažerů.
  • Spořicí účet Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo spořitelní záložně, který umožňuje jednotlivci v případě potřeby vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká.
  • Nejlepší banky v USA Nejlepší banky v USA Podle americké Federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found