Bank of England (BoE) - Zjistěte vše o centrální bance ve Velké Británii

Bank of England (BoE) je centrální banka Spojeného království a model, na kterém je postavena většina centrálních bank po celém světě. Od svého založení v roce 1694 se banka změnila z privátní banky. Privátní bankovnictví Internship Private Banking označuje služby, které si banky rezervují pouze pro své největší a nejbohatší zákazníky. Stáž v privátním bankovnictví nabízí jednotlivci možnost pracovat se zákazníky, kteří jsou známí jako „jednotlivci s vysokým čistým jměním“ (HNWI). že půjčil peníze vládě, aby se stal oficiální centrální bankou Spojeného království. Banka začala v období hospodářských turbulencí, kdy státní dluh Časový plán dluhu Rozvrh dluhu vytyčuje veškerý dluh, který má podnik v plánu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů rostly stabilním tempem. Bank of England se stala oficiální centrální bankou Spojeného království v roce 1946. Za vládu ji vlastní právní zástupce státu Treasury. Dříve byla majetkem akcionářů od jejího založení.

Centrální kanceláře banky jsou ve finanční čtvrti Londýna podél ulice Threadneedle. Právě z této ulice dostala banka název „Old Lady of the Threadneedle Street“, což je název odvozený od legendární Sarah Whiteheadové, která dříve žila v aktuálním sídle banky.

Zde je odkaz na Bank of England BoE -> //www.bankofengland.co.uk

Bank of England (BoE)

Správa Bank of England

Účetní dvůr dohlíží na fungování banky Bankovní (Sell-Side) Kariéra Banky, známé také jako Dealers nebo souhrnně jako Sell-Side, nabízejí širokou škálu rolí, jako je investiční bankovnictví, kapitálový průzkum, prodej a obchodování a členy soudu jmenuje královna, ale na doporučení kancléře a předsedy vlády. Soud má pět výkonných členů a devět nevýkonných členů. Jeden z neexekutivních členů je jmenován ministrem financí do funkce předsedy soudu. Stanovuje a sleduje strategii banky a také činí důležitá rozhodnutí o využití zdrojů. Existuje také několik podvýborů, z nichž každý má za úkol vypořádat se s konkrétními povinnostmi banky.

Nejvýznamnější pozicí v bance je pozice guvernéra. Na rozdíl od Účetního dvora pochází jmenování guvernéra zevnitř banky, přičemž úřadující guvernér upravuje jejich nástupce. Současným okupantem této pozice je Mark Carney, Kanaďan a první ne-britská osoba, která zastává pozici guvernéra. Před koncem svého prvního funkčního období se však zavázal převzít britské občanství.

Historie Bank of England

Bank of England začala v roce 1694, po drtivé porážce anglických sil Francouzi a pobídnutá nutností ustanovit Anglii jako globální mocnost. Vládní pokladna se během války rychle vyčerpávala a museli hledat nové cesty, jak si půjčit peníze. Revolverový dluh Revolverový dluh je forma úvěru, která se liší od splátek úvěrů. U dluhů revolverů má dlužník stálý úvěrový přístup až na maximum a financuje rostoucí národní dluh. Od svého založení byla banka soukromou institucí, která byla oprávněna získávat prostředky prostřednictvím emise dluhopisů. Cena dluhopisů Cena dluhopisů je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a doby do splatnosti. Ceny dluhopisů umožňují investorům.

Po přijetí zákona o charteru bank v roce 1844 získala banka monopolní moc nad vydáváním bankovek v Anglii a Walesu, což je významný krok k tomu, aby se stal oficiálním vládním bankéřem. Banka měla výlučné právo vydávat bankovky, s výjimkou několika menších bank, kterým již byla taková práva udělena a jejichž sídlo se muselo nacházet mimo Londýn.

Po všeobecných volbách v roce 1997 ministr financí oznámil, že Bank of England získá nezávislost na měnové politice. Toto oznámení poskytlo bance nezávislost při stanovování úrokových sazeb. Výbor pro měnovou politiku banky odpovídá za stanovení úrokové sazby tak, aby splňovala inflační cíl indexu spotřebitelských cen (CPI) ve výši 2%. Ve scénáři, kdy se inflace zvyšuje nebo snižuje o 1% nad cílovou míru inflace, je guvernér povinen napsat dopis ministru financí, který vysvětlí situaci a nabídne možná řešení.

Funkce BoE

Hlavní funkcí Bank of England je udržovat měnovou stabilitu a dohlížet na finanční stabilitu finančního systému Spojeného království. Banka také působí jako věřitel poslední instance a jako správce oficiálních zlatých rezerv ve Velké Británii.

Měnová stabilita

Měnová stabilita souvisí s udržováním stabilních cen a důvěrou v měnu. Odpovědnost za vydávání bankovek ve Velké Británii má BoE již více než 300 let. Jako centrální banka Spojeného království je také Bank of England odpovědná za udržování důvěry v pravost měny v oběhu.

Banka přenesla úlohu formulování měnové politiky na Výbor pro měnovou politiku (MPC), devítičlenný výbor vedený guvernérem. Mezi další členy patří tři náměstci guvernéra, hlavní ekonom BoE a čtyři členové jmenovaní ministrem financí. MPC se pravidelně schází, aby projednaly potřebu změnit politiku úrokových sazeb k dosažení inflačního cíle. Rovněž sleduje vývoj v ekonomice.

Finanční stabilita

Finanční stabilita zahrnuje sledování finančního systému tak, aby existovala důvěra ve finanční instituce, trhy a celkový finanční systém. Zahrnuje také ochranu finančního systému před hrozbami jejich detekcí prostřednictvím funkcí dohledu a průzkumu trhu a hledání řešení v případě problémů. Mezi ohrožení finančního systému patří úplatkářství, korupce, padělání a praní peněz.

Zákon o finančních službách z roku 2012 zřídil dvě instituce zabývající se finanční stabilitou, tj. Výbor pro finanční politiku (FPC) a Prudent Regulation Authority (PRA). Úlohou FPC je identifikovat, monitorovat a přijímat opatření proti rizikům, která ohrožují odolnost finančního systému Spojeného království. PRA reguluje komerční banky, stavební spořitelny, družstevní záložny, pojišťovny a investiční firmy. Boutique Investment Banks Boutique Investment Banks jsou menší firmy, které obvykle nenabízejí investiční bankovnictví s úplnými službami, ale nabízejí alespoň jednu finanční službu investičního bankovnictví. Butikové banky mají často pouze místní nebo regionální zastoupení, i když některé fungují globálně. Seznam butikových investičních bank ve Velké Británii.

Oficiální depozitář zlatých rezerv

Bank of England funguje jako oficiální správce zlata pro Spojené království a další země. Odhaduje se, že banka drží přibližně 3% veškerého zlata vytěženého v historii světa. V dubnu 2014 měla banka téměř 400 000 zlatých prutů v hodnotě 142 miliard GBP.

Věřitel poslední instance

Jako centrální banka Spojeného království působí Bank of England jako věřitel poslední instance pro komerční banky, které trpí nedostatkem hotovosti. Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. Tato role pomáhá udržovat likviditu a důvěru ve finanční systém. Ve slavném příkladu, kdy Northern Rock Bank ve Velké Británii utrpěla vážné finanční potíže, musela si půjčit finanční prostředky od BoE.

Další informace o bankovnictví

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, přečtěte si následující bezplatné finanční zdroje:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • IBD; Divize investičního bankovnictví IBD - Divize investičního bankovnictví IBD je zkratka pro divizi investičního bankovnictví v rámci celkové investiční banky. IBD odpovídá za spolupráci s korporacemi, institucemi a vládami při získávání kapitálu (upisování na akciových, dluhových a hybridních trzích), jakož i za provádění fúzí a akvizic
  • Komerční bankovnictví Rozhovor Otázky Rozhovory Eso na váš další pohovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Soutěž NIBC Investment Banking Competition NIBC Investment Banking Competition Finance je hrdá na to, že je předním partnerem a sponzorem konference NIBC - National Investment Banking Competition - konference. Zaregistrujte se do soutěže o případy zde. Soutěž National Investment Banking Competition (NIBC) sdružuje 1600 studentů z více než 100 univerzit, kteří soutěží o uznání jako nejlepší tým v této soutěži.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found