Otázka vhodnosti investičního bankovnictví - je pro vás to pravé?

Pracovní pozice pro investiční bankovnictví Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, což je vzrušující a lukrativní kariéra, ale není to správné pro každého. Možná máte touhu vydělat více než 100 000 $ ročně jako analytik prvního ročníku v New Yorku, ale musíte si pamatovat, že investiční bankovnictví není jen dobře placená, ale vysoce sázková a vysokotlaká práce. Tato příručka vám pomůže posoudit, zda je pro vás investiční bankovnictví vhodné.

Je pro vás investiční bankovnictví vhodné? Téma

Průzkum provedený soukromým kapitálem Profil soukromého kapitálu Private Equity Career Analytici a spolupracovníci soukromého kapitálu provádějí podobnou práci jako v investičním bankovnictví. Práce zahrnuje finanční modelování, oceňování, dlouhé hodiny a vysoké platy. Private equity (PE) je běžný kariérní postup pro investiční bankéře (IB). Analytici v IB často sní o „promoci“ na stranu nákupu, náborová firma zjistila, že 44% absolventů, kteří se do sektoru zapojili přímo z univerzity, odešlo do tří let. Někteří z těchto jednotlivců možná odešli, aby se připojili k soukromým kapitálovým společnostem, ale odvětví investičního bankovnictví si od svých zaměstnanců vyžaduje těžkou fyzickou a duševní daň.

Mnoho investičních bankéřů je osobností typu A, což znamená, že jsou ambiciózní a řízené. Mladí bankéři jsou od začátku uvedeni do stresujícího životního stylu. Jsou povzbuzováni, aby pracovali dlouhé hodiny s velmi malým volným časem, aby se vešli do společenského života nebo relaxovali. Mnoho lidí se obrací na kofein a drogy, aby jim pomohli vyrovnat se. Zneužívání alkoholu je rozšířené také v sektoru investičního bankovnictví.

Investiční bankovnictví je velmi dobře placeno Plat investičního bankéře Plat investičního bankéře patří k nejvyšším na světě. Je jim vyplácen základní plat a bonus za jejich odškodnění. Zjistěte, kolik vydělávají. Analytik přímo z univerzity může očekávat, že vydělá více než 100 000 USD, ale za hodinu to může být při práci 100 hodin týdně pouhých 20–35 USD, ale bonusy za přihlášení a balíček zdravých výplat mají svou cenu. Abyste přežili jako investiční bankéř, musíte mít vysokou prahovou hodnotu stresu. Musíte být také ochotni se na několik let rozloučit se společenským životem.

Jaké dovednosti a vlastnosti se dobře hodí?

Abyste se ujistili, že se hodíte pro investiční bankovnictví, je zde seznam vlastností, které jsou v tomto odvětví považovány za důležité:

  • Ochota pracovat extrémně dlouhé hodiny (80+ týdně)
  • Vysoká pozornost věnovaná detailům
  • Schopnost dobře se vydat směrem
  • Týmový hráč
  • Skvělé v aplikacích Excel, Word a PowerPoint
  • Silné znalosti v oblasti účetnictví a financí
  • Vynikající finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. dovednosti

Kariérní postup

Kariérní postup v investičním bankovnictví je následující:

  • Analytik
  • Spolupracovník
  • Víceprezident
  • Ředitel
  • Jednatel firmy

Zjistěte více o tom, jak byste se mohli vejít do typické hierarchie v investičním bankovnictví Typická hierarchie investičních bank Investiční banky mají rigidní a přísnou hierarchii srovnatelnou s vojenskou organizací, kde každá hodnost znamená hodně a přináší konkrétní, významné výhody jako postupujete. Typická hierarchie investičních bank - analytik, spolupracovník, viceprezident, ředitel, výkonný ředitel - je společná téměř pro všechny investiční banky.

Vysokoškoláci jsou obvykle přijímáni přímo z univerzity do dvouletého vzdělávacího programu pro analytiky. Jedná se o nejmladší práci v investiční bance a můžete očekávat, že budete dva roky analytikem. Pokud vydržíte dva roky, nejlepší analytici jsou požádáni, aby dokončili třetí rok. Krém plodiny se poté povýší na přidruženou úroveň.

Je možné skočit rovnou do role spolupracovníka v investiční bance, ale budete muset mít titul MBA nebo být studentem MBA. Stojí to za to MBA? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě). . Většina bank vyžaduje, aby aspirující analytici s očima na přidružené roli dokončili nejprve MBA.

Každodenní život v investičním bankovnictví

Analytici dělají většinu práce v investičním bankovnictví. Velká část vašeho pracovního dne bude věnována sestavování prezentací pro klienty. To vyžaduje velkou pozornost věnovanou detailům a může to být docela nudné. Budete také požádáni (a očekáván!), Abyste vykonávali práci správce, jako je organizování konferenčních hovorů a cestování. Konečně je vaším úkolem analyzovat data, takže jsou nezbytné silné analytické dovednosti. To může být opět velmi zdlouhavé, ale je to důležitá součást vašeho tréninku.

Spolupracovníci plní stejné úkoly jako analytik, ale také se od nich očekává, že budou fungovat jako prostředník mezi vedoucími bankéři a analytiky. Associates obvykle přiřadí práci analytikům a zkontroluje produkt finální práce.

Finanční modelování Finanční modelování Zdarma zdroje a návody k finančnímu modelování, které vám pomohou naučit se nejdůležitější koncepty vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy v oblasti finančního modelování se stovkami příkladů, šablon, průvodců, článků a dalších. Zjistěte, co je finanční modelování, jak sestavit model, dovednosti v Excelu, dovednosti, tipy a triky a schopnost provádět analýzu ocenění Metody oceňování Při oceňování společnosti jako fungujícího podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákovém odkupu a financích, což je hlavním požadavkem pro tuto práci. Analytici a spolupracovníci musí být ochotni trávit dlouhé hodiny v aplikaci Excel a pracovat na tabulkách.

Základní vlastnosti pro investiční bankéře

Kromě vysoké tolerance ke stresu musíte také mít schopnost matematiky a velký zájem o finanční trhy. Pokud jste například vytvořili finanční modely a sami jste se pokoušeli ocenit společnosti, bude vám to ve fázi pohovoru užitečné.

A konečně, potenciální investiční bankéři musí být sebemotivovaní, dobří komunikátoři, přirození vůdci a také týmoví hráči. Musíte také mít neustále silný smysl pro profesionalitu.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k posouzení, zda je pro vás investiční bankovnictví vhodné. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Co dělají investiční bankéři Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Otázky a odpovědi k rozhovoru s investičním bankovnictvím Otázky a odpovědi k rozhovoru s investičním bankovnictvím. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Všechny kariérní zdroje Kariéra Knihovna kariérních zdrojů Hledat Finance Sestavili jsme nejdůležitější kariérní zdroje pro jakoukoli práci v oblasti podnikových financí. Od přípravy na pohovor až po životopisy a popisy pracovních pozic, máme pro vás krytí, abyste mohli přistát na své vysněné práci. Prozkoumejte průvodce, šablony a širokou škálu bezplatných zdrojů a nástrojů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found