ETF solární energie - přehled, příklady, komponenty

Solární energetické ETF jsou fondy obchodované na burze, které poskytují investorům přístup k investicím do solárního průmyslu. Od května 2020 existuje pouze jeden ETF přísně věnovaný solární energii - Invesco Solar ETF (TAN). Akcie solární energie jsou však součástí držení několika obnovitelných zdrojů energie nebo čisté energie ETF.

ETF solární energie

Někteří investoři do ETF z obnovitelné energie jsou motivováni touhou zapojit se do sociálně odpovědného investování (SRI), zatímco jiní prostě hledají ziskové investice. Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonnosti používaným k hodnocení návratnosti investice nebo porovnat účinnost různých investic. v tom, co vnímají jako odvětví nabízející akcie s vysokým růstovým potenciálem.

Většina potenciálních zisků pro alternativní energetické společnosti pramení ze skutečnosti, že jednotlivé státy a celkově Spojené státy přijímají stále přísnější normy čisté energie. Legislativa a předpisy vyžadují, aby se obnovitelné zdroje energie používaly k zajištění stále se zvyšujícího procenta z celkového energetického mixu nabízeného spotřebitelům. Stručně řečeno, vláda v USA a dalších zemích podporuje a podporuje společnosti zabývající se solární energií, větrem a dalšími obnovitelnými zdroji energie.

souhrn

  • Existuje pouze jedna přísně solární energie ETF - solární energie ETF Invesco. Mnoho akcií solární energie je však obsaženo v portfoliích ETF založených na širší obnovitelné energii.
  • Enphase Energy a First Solar Inc. jsou oblíbené zásoby solární energie držené v portfoliích mnoha ETF čisté energie.
  • Sektor obnovitelné energie je ve většině vyspělých zemí silně podporován vládními právními předpisy a předpisy.

Nejlepší solární ETF

Jak bylo uvedeno, od poloviny roku 2020 existuje pouze jeden ETF - Invesco Solar ETF - který je investován pouze do společností zabývajících se solární energií. Investoři mohou také získat expozici vůči solárním společnostem investováním do obecnějších ETF pro čistou energii, které zahrnují investice do vodních a větrných energetických společností. Následuje informace o třech nejlepších ETF solární energie - podrobný popis ETF je k květnu 2020.

Invesco Solar ETF (TAN)

Tento ETF, vytvořený společností Invesco v roce 2008, si klade za cíl zrcadlit globální index sluneční energie MAC. Tento index se skládá z různých společností působících v odvětví solární energie, včetně společností vyrábějících součásti pro solární zařízení, společností zabývajících se instalací nebo infrastrukturou zajišťující solární energii a společností, které prodávají sluneční energii energetickým společnostem a veřejnosti .

Jelikož se Invesco Solar ETF soustředí pouze na odvětví solární energie, obvykle zahrnuje do svého portfolia 25-35 podílů a velká část portfolia je soustředěna na první tři nebo čtyři podíly. Čtyři nejlepší podíly fondu:

1. Solar Edge Technologies Inc. (SEDG: NASDAQ)

2. Enphase Energy Inc. (ENPH: NASDAQ)

3. First Solar Inc. (FSLR: NASDAQ)

4. Scatec Solar ASA (STECF: OTC)

Společně tvoří přibližně 35% portfolia fondu. Poměr výdajů fondu 0,71% je mírně vyšší než průměr sektoru 0,63%. Jeho meziroční výkon v roce 2020 je 9,61%. Je to druhý nejrozšířenější ETF v odvětví obnovitelných zdrojů energie s celkovými aktivy spravovanými více než 550 milionů USD Aktiva pod správou (AUM) Aktiva pod správou (AUM) je celková tržní hodnota cenných papírů, které finanční instituce vlastní nebo spravuje jménem svých klientů. .

iShares Global Clean Energy ETF (ICLN)

Globální ETF čisté energie od společnosti iShares společnosti Blackrock, která byla také vytvořena v roce 2008, je nejrozšířenějším ETF v odvětví alternativní energie a spravuje aktiva v hodnotě přibližně 625 milionů USD. Sleduje globální index čisté energie S&P, který je složen ze společností zabývajících se větrnou energií, solární energií, biopalivy, geotermální energií a vodní energií.

Z 30 podílů fondu, první tři odrážejí nejvyšší podíly Invesco Solar Energy ETF:

1. Solar Edge Technologies Inc.

2. Enphase Energy Inc.

3. First Solar Inc.

Velká část zbytku portfolia je věnována podílům ve společnostech, které poskytují jiné zdroje alternativní energie. IShares Global Clean Energy ETF nese poměr nákladů Poměr nákladů Poměr nákladů je poplatek účtovaný investiční společností za správu fondů akcionářů. Investičním společnostem, jako jsou podílové fondy, často vznikají při správě fondů investorů různé provozní výdaje a na pokrytí nákladů účtují malé procento ze spravovaných fondů. pouze 0,46, což je hluboko pod průměrem sektoru. Její meziroční výkonnost je 1,45%, což naznačuje, že akcie solární energie mají celkově lepší výsledky než akcie alternativní energie.

Invesco WilderHill Clean Energy ETF (PBW)

Třetím nejrozšířenějším ETF v odvětví alternativní energie je další nabídka společnosti Invesco - Invesco WilderHill Clean Energy ETF - vytvořená v roce 2005. Má se za to, že ETF nabízí širší základnu expozice tomuto sektoru tím, že zahrnuje společnosti, které přímo podílející se na odvětví obnovitelné energie, poskytují technologie, které se v tomto odvětví používají nebo které s tímto průmyslem jinak souvisejí. Sleduje index čisté energie WilderHill.

ETF Invesco WilderHill Clean Energy zahrnuje přibližně 40 podílů, z nichž každý tvoří 2% - 3% z celkového portfolia. První tři podniky jsou:

1. Enphase Energy Inc.

2. Tesla Inc. (TSLA: NASDAQ)

3. NIO Inc. (NIO: NYSE)

Na 0,70% je poměr nákladů ETF na stejné úrovni jako u ETF Invesco Solar Energy. Meziročně v roce 2020 fond vzrostl o 2,28%.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjčky atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, přečtěte si následující finanční zdroje:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě . Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj označuje přírodní zdroj, který se nachází pod zemí a který se při spotřebě nedoplňuje stejnou rychlostí, jakou je
  • Obnovitelná energie - kurz solárního finančního modelování

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found