Risk Advisory Internship - Průvodce pro stážisty v Risk Advisory Services

Služby Risk Advisory Services mají pomoci podniku nebo organizaci porozumět rizikům, kterým čelí, a minimalizovat taková rizika. Stáž v oblasti rizikového poradenství umožňuje jednotlivci účastnit se poradenských služeb v oblasti rizik, které tvoří velkou část služeb poskytovaných velkými auditorskými společnostmi, jako jsou EY, KPMG, Deloitte a PWC Poradenské firmy Big 4 Poradenské společnosti Big 4 jsou klíčovými hráči v odvětví veřejného účetnictví. Mezi velké 4 poradenské firmy patří KMPG, Deloitte, PwC a EY. Nabízejí širokou škálu služeb, jako je účetnictví, poradenství v oblasti řízení, daně, hodnocení rizik a audit. Zjistěte více o službách velké čtyřky a jejich službách.

Zvažte následující zjednodušený příklad. John je odborný tesař, který chce zahájit podnikání, které bude vyrábět a prodávat dřevěný nábytek. K tomu musí John založit malou továrnu a zaměstnat tucet pracovníků. Podle vládních předpisů musí mít továrna určité bezpečnostní prvky, jako jsou velké průmyslové ventilátory a určený počet požárních schodů. Pokud továrna tyto požadavky nesplní, může vláda podnik ukončit. John musí navíc svým zaměstnancům poskytnout zdravotní pojištění.

John musí také vést účetní knihy Auditované finanční výkazy Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditovaná účetní závěrka pomáhá osobám s rozhodovací pravomocí v jeho podnikání podle vládních účetních pravidel a předpisů. Podobně existuje velké množství předpisů, které musí John dodržovat, aby mohl podnikat, které on, jen jako tesař, neví. John se poté rozhodne najmout Marka, který poskytuje poradenské služby v oblasti rizik tesařům. Mark je odborníkem na pravidla a předpisy, kterými se řídí dřevozpracující průmysl. To je v podstatě to, co jsou Risk Advisory Services.

Stáž v oblasti rizikového poradenství

Co očekávat od stáže v poradenském centru pro rizika

V 21. století čelí podnik nebo organizace všemožným rizikům. Mezi ně patří mimo jiné operační riziko, regulační riziko, strategické riziko a kybernetické riziko.

  • Operační riziko označuje rizika spojená s chováním zaměstnanců, obchodními procesy a celkovou provozní strukturou.
  • Regulační riziko se vztahuje na rizika spojená s plněním a dodržováním vládních předpisů.
  • Strategické riziko označuje rizika, která organizace nese v souvislosti s implementací jejích obchodních strategií.
  • Cyber ​​Risk je moderní fenomén zrozený ve 20. století a odkazuje na rizika spojená s kybernetickými hrozbami.

Proto může být v závislosti na zájmech a zázemí stážisty přidělen k jednomu z těchto oddělení. Například stážista se znalostí počítačových věd může být přidělen k divizi Cyber ​​Risk v rámci Risk Advisory Consultancy. V určitých případech může být stážista přidělen také konkrétnímu klientovi. Například stážista, který dříve pracoval v restauraci rychlého občerstvení, může mít spoustu zkušeností s řešením konkrétních rizik spojených s takovým podnikem. V tomto případě může být stážista přidělen klientovi rychlého občerstvení.

Sledování shody

Stáž zaměřená na poradenství v oblasti rizik může zahrnovat stážistu udržujícího a provozujícího do určité míry databázi pro sledování dodržování předpisů pro podnik. Databáze uvádí všechna rizika, jimž podnik čelí, a musí být pravidelně aktualizována.

Správné fungování nástroje pro sledování dodržování předpisů vyžaduje pravidelná setkání a briefingy nejen s klientem, ale také s dalšími manažery rizik a vyššími odborníky na řízení rizik ve firmě.

Příklad stáže v oblasti poradenství v oblasti rizik

V létě před posledním rokem na vysoké škole jsem stážoval v poradním oddělení rizik ve společnosti Ernst & Young. Byl jsem pověřen porozuměním a sledováním regulačních rizik, kterým čelí výrobce průmyslových chemikálií. V rámci stáže jsem pracoval v šestičlenném týmu, který všichni odpovídali vedoucímu týmu, který byl zase odpovědný jednomu z partnerů firmy. Stáž zaměřená na poradenství v oblasti rizik zahrnovala dvoutýdenní návštěvy továrny a každodenní telefonní hovory s vládním oddělením za účelem vysvětlení ohledně některých předpisů. Poté, co jsme vytvořili databázi pro sledování dodržování předpisů, jsme se museli zúčastnit závěrečného setkání s klientem, abychom mohli plně představit jeho strukturu a fungování. Byla to docela náročná stáž, ale jedna plná zážitků z učení. Nakonec mě překvapilo, kolik jsem se toho o výrobě průmyslových chemikálií dozvěděl.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce praxí v poradenském centru pro rizika. Chcete-li dále rozvíjet své finanční vzdělávání, podívejte se na následující zdroje:

  • Kontrolní seznam due diligence
  • Definice averze k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhýbání se ztrátám před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem.
  • Náležitá péče v projektovém financování Náležitá péče v projektovém financování Náležitá péče v projektovém financování zahrnuje řízení a kontrolu aspektů souvisejících s dohodou. Správná hloubková kontrola zajišťuje, že v souvislosti s finanční transakcí nevzniknou žádná překvapení. Proces zahrnuje komplexní prověření transakce a přípravu zápočtu.
  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found