Kalkulačka HP 12C - klasická kalkulačka finanční analýzy

Kalkulačka HP 12C je finanční kalkulačka Nejlepší 3 finanční kalkulačky Finanční kalkulačky jsou důležitou investicí pro každého, kdo potřebuje provádět konkrétní finanční funkce, které standardní kalkulačky nezvládají. Produkoval Hewlett Packard, který používá obrácenou polskou notaci Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením. HP 12C je navíc široce známý jako zlatý standard pro kalkulačky používané v bankovnictví a finančních službách. Produkt HP 12C, který byl poprvé uveden na trh před třiceti lety, je vysoce oblíbený bankéři, makléři a investičními manažery. Investiční bankovnictví Kariérní cesta Průvodce kariérou v investičním bankovnictví - naplánujte si svou kariéru IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). podobně.

Kalkulačka vykonává všechny základní matematické funkce a navíc umožňuje vypočítat finanční vzorce. HP 12C je vybaven schopností vypočítat čistou současnou hodnotu (NPV), vnitřní míru návratnosti Vnitřní míru návratnosti (IRR) Vnitřní míru návratnosti (IRR) je diskontní sazba, která činí čistou současnou hodnotu (NPV) projekt nula. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. (IRR), nerovnoměrné peněžní toky, diskontované peněžní toky DCF Analýza Infografika Jak skutečně funguje diskontovaný peněžní tok (DCF). Tato infografika analýzy DCF prochází různými kroky při vytváření modelu DCF v aplikaci Excel. a další finanční metriky.

Kalkulačka HP 12C schválena pro zkoušku CFAZdroj obrázku: Wikipedia

HP 12C regular vs platinum edition

HP 12C má dvě příchutě: běžnou edici a platinovou edici. Funkčně jsou si docela podobné, i když platinová edice přichází s několika triky navíc. Společnost HP rovněž vydala několik modelů HP 12C s omezenou edicí, které si připomínají milníky v životě produktu. Existují například HP 12C 25. výroční vydání a HP 12C 30. výroční vydání. Oba modely mají na zadní straně vyražené sériové číslo omezené edice a na přední straně je uvedeno číslo příslušné výroční edice.

Na rozdíl od běžných kalkulaček používá HP 12C notaci s opačným polským efektem, reverzní polská notace (RPN) je reverzní polská notace (RPN) a je typem výpočetní notace. RPN je užitečné pro dlouhodobé výpočty díky své efektivitě a rychlosti. Finanční nebo RPN. I když se při učení, jak ovládat kalkulačku RPN, vyžaduje krátká křivka učení, výhody jejího používání jsou fenomenální, protože RPN je pro výpočty v dlouhé formě výrazně efektivnější než standardní kalkulačka, která používá notaci infix.

Jaká je alternativa k HP 12C?

Při zvažování kalkulaček pro finanční analýzu je jedinou další možností Texas Instrument BAII Plus, známý také jako TI BA II Plus. Tato kalkulačka nepoužívá RPN. Místo toho používá tradiční algebraický - infixový - zápis běžný pro většinu kalkulaček. Je schopen provádět stejné finanční výpočty jako 12C, ale ne tak efektivně.

Výběr mezi těmito dvěma je do značné míry záležitostí osobních preferencí. TI BA II Plus se bude spíše cítit jako běžná kalkulačka, protože má podobný tvar a funguje stejným způsobem. 12C je místo toho širší než vysoký. Výpočty RPN jsou navíc zpočátku obtížnější se naučit, ale jsou docela intuitivní, jakmile se dostanete na kloub.

Co je RPN?

V opačném polském zápisu Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením (RPN), operátor ve výpočtu následuje za čísly. Například pro výpočet 3 x 4 v běžné algebraické kalkulačce jsou tlačítka, která chcete stisknout, 3 [X] 4 [ROVNÉ]. Naproti tomu na kalkulačce RPN jsou tlačítka, která chcete stisknout, 3 [ENTER] 4 [X]. Stisknutím klávesy X se spustí funkce násobení na dvou předchozích číslech. Výhody RPN nejsou vždy snadno vidět v menších výpočtech, ale stanou se zřetelnějšími při zpracování delších výpočtů.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce kalkulačkou HP 12C. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, podívejte se na další zdroje Finance:

  • Výpočty RPN Další články pokrývající další finanční témata od Warrena Buffetta po strategie zajišťovacích fondů. Tato další finanční témata jsou zajímavým čtením
  • Nejlepší finanční označení Nejlepší finanční certifikace Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA
  • Stojí MBA za to? Stojí MBA za to? Pokud uvažujete o obchodní škole, na kterou se možná ptáte, stojí za to MBA ?. Odpověď (jako v každé třídě MBA) je: „záleží“. Kromě zátěže na MBA není téměř žádný důvod, abyste MBA neudělali, pokud to váš šéf platí. Mohou to použít jako páku proti vám a uzamknout vás, ale návratnost investic je neuvěřitelná, pokud je zdarma (samozřejmě).
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found