Korporátní dluhopisy - definice a členění různých podnikových dluhopisů

Korporátní dluhopisy vydávají korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a obvykle dospívají do 1 až 30 let. Tyto dluhopisy obvykle nabízejí vyšší výnos než vládní dluhopisy, ale nesou větší riziko. Korporátní dluhopisy lze rozdělit do skupin v závislosti na tržním sektoru, ve kterém společnost působí. Lze je také rozlišit na základě zajištění dluhopisu nebo nedostatečného zabezpečení.

Podpis pera firemních dluhopisů

Rychlé shrnutí bodů

  • Korporátní dluhopisy vydávají společnosti a obvykle je distribuuje správce, jako je banka
  • Korporátní dluhopisy jsou rozděleny do pěti kategorií: veřejné služby, doprava, průmysl, banky a finanční společnosti a mezinárodní emise
  • Dluhopisy lze podpořit různými aktivy, například hypotékami, vybavením nebo jinými společnostmi

Jak jsou rozděleny podnikové dluhopisy?

Korporátní dluhopisy jsou obvykle prodávány prostřednictvím třetí strany, která se nazývá podnikový správce. Mít třetí stranu pomáhá vyřešit řadu problémů. Například by pro investory mohlo být obtížné porozumět smlouvám Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka). a určit, zda společnosti dodržují podrobnosti smlouvy. Díky znalé třetí straně se investoři mohou spolehnout na správce, který bude řídit vztahy s korporacemi.

Správci společnosti mohou být banka nebo svěřenecká společnost, která ověřuje dluhopisy a sleduje je při prodeji. Pokud korporátní emitent nedodrží splátky úroků nebo jistiny, je správce odpovědný za přijetí opatření na ochranu práv držitele dluhopisů. Správce však platí emitent dluhu a může dělat pouze to, co stanoví smlouva. Správci proto nemusí být umožněno provádět určité vyšetřování společnosti a často se musí spoléhat na názory, které společnost poskytuje.

Druhy podnikových dluhopisů

Existuje pět základních kategorií podnikových dluhopisů: veřejné služby, přeprava, průmysl, banky a finanční společnosti a mezinárodní emise. Těchto pět kategorií lze dále rozdělit. Například kategorie přeprava zahrnuje letecké společnosti, železnice a přepravní společnosti.

Zabezpečení dluhopisů

Zabezpečení dluhopisů naznačuje určitý druh podkladového aktiva, které emise podporuje. To je pro investory výhodnější, protože poskytuje ochranu před potenciálním selháním společnosti. Splacení dluhu Ke splacení dluhu dojde, když dlužník nezaplatí svůj úvěr v době jeho splatnosti. Doba, kdy dojde k prodlení, se liší v závislosti na podmínkách dohodnutých věřitelem a dlužníkem. Některé půjčky selhávají po zmeškání jedné platby, zatímco jiné selžou až po zmeškání tří nebo více plateb. . Aktiva zajišťující dluhopis poskytují bezpečnost nad rámec úvěru emitenta.

Hypoteční zástava

Dluhopisy mohou být kryté různými aktivy. Například dluhopisy kryté hypotékami jsou cenné papíry zajištěné hypotékou (MBS). Hypoteční zástavní list dává držitelům dluhopisů schopnost prodávat zastavené nemovitosti, aby uspokojili veškeré nezaplacené závazky vůči držitelům dluhopisů.

Zajišťovací dluhopisy

Zajišťovací svěřenecké dluhopisy jsou podobné jako hypoteční zástavní listy, s výjimkou toho, že k zálohování dluhopisů se nepoužívají domy. Používají je společnosti, které nevlastní dlouhodobý majetek ani nemovitý majetek. Místo toho tyto společnosti vlastní cenné papíry jiných společností. Při vydávání dluhopisů zastavují takové akcie, dluhopisy nebo jiné investice, které vlastní v jiných společnostech.

Osvědčení o důvěryhodnosti zařízení

Osvědčení o důvěryhodnosti zařízení se obvykle točí kolem pronájmu vybavení. Předpokládejme například, že železniční společnost potřebuje nějaké vozy a objedná je u výrobce. Výrobce dokončí objednávku a převede vlastnictví automobilů na správce. Správce poté prodá certifikáty o důvěryhodnosti zařízení investorům, aby výrobci zaplatili za automobily. Aby správce mohl i nadále platit úroky z ETC, vybírá od železniční společnosti poplatky za pronájem. Po splatnosti směnky poté železniční společnost obdrží od správce tituly k vozům.

Pronájem železničních vozů není opravdovým leasingovým ujednáním, protože železniční společnost získá na vozy nárok na konci smlouvy o ETC. Osvědčení o důvěryhodnosti zařízení jsou tedy v podstatě druhem zajištěného dluhového financování.

Dluhopisy

Dluhopisové obligace jsou nezajištěné obligace, které nejsou kryty například určenými nemovitostmi nebo jinými aktivy. V kategorii státních dluhopisů jsou státní dluhopisy příkladem dluhopisového dluhopisu. Dluhopisy jsou obvykle emitovány společnostmi se silným úvěrovým hodnocením, a proto obvykle nenabízejí velmi vysoké úrokové sazby. Korporace, které již vydaly hypoteční zástavní listy nebo zástavní listy, mohou také nabízet dluhopisy s obligacemi. Dluhopisy vydané v takových případech jsou považovány za dluhopisy nižší kvality.

Konvertibilní dluhopisy

Dluhopisy mohou být směnitelné - to znamená, že držitelé dluhopisů mají možnost převést dluhopisy na určitý počet akcií společnosti po stanoveném časovém okamžiku (například po dvou letech). Konvertibilní dluhopisy jsou obecně atraktivnější pro investory, a proto obvykle platí nižší kupónové sazby.

Zaručené dluhopisy

Jak název napovídá, zaručené dluhopisy jsou dluhopisy, které jsou zaručené. Záruka je poskytována jinou společností. To pomáhá snížit riziko selhání, protože jiná společnost souhlasila, že vstoupí v platnost a splní smlouvy. Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka). v případě potřeby. To však neznamená, že dluhopis není zcela bez rizika selhání, protože společnost, která dluhopis zaručuje, nemusí být schopna plnit svou záruční smlouvu.

Firemní dluhopisy s vysokým výnosem

Dluhopisy s vysokým výnosem nebo junk dluhopisy Junk Bonds Junk Bonds, také známé jako dluhopisy s vysokým výnosem, jsou dluhopisy, které jsou ratingovými agenturami hodnoceny pod investičním stupněm (viz obrázek níže). Nevyžádané dluhopisy nesou vyšší riziko selhání než jiné dluhopisy, ale platí vyšší výnosy, aby byly atraktivní pro investory. , jsou ratingovými agenturami hodnoceny pod investiční stupeň. Termín naznačuje, že dluhopis má vyšší riziko, ale neznamená to, že společnost, která dluhopisy vydala, bude v prodlení nebo bude v úpadku. Dluhopisy s vysokým výnosem spadají do tří typů emitentů: původní emitenti, padlí andělé Padlý anděl Padlý anděl je dluhopis, který byl hodnocen na investiční úrovni, ale od té doby byl snížen na junk status kvůli klesající finanční pozici jeho emitenta. Dluhopis je snížen o jednu nebo více ze tří hlavních ratingových služeb - Fitch, Moody’s a Standard & Poor’s (S&P). a restrukturalizace a využití výkupů.

Původními emitenty jsou novější společnosti, které nemají silné rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Výkaz vlastního kapitálu nebo výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. . Prodávají dluhopisy na základě příslibů budoucího růstu a ziskovosti. Padlí andělé jsou společnosti, které mají dluh na investiční úrovni. Tyto společnosti však v průběhu let čelily problémům, které vedly ke zhoršení jejich úvěrového hodnocení. Restrukturalizace a odkupy s využitím pákového efektu jsou společnosti, které dobrovolně zvýšily dluhovou zátěž, aby maximalizovaly hodnotu pro akcionáře. Nové dluhopisy, které tyto korporace vydávají, jsou považovány za zbytečné dluhopisy kvůli již tak vysoké dluhové zátěži společnosti.

Výchozí sazby podnikových dluhopisů

Výchozí sazba je pravděpodobnost, že emitent nezaplatí kupónovou sazbu ani jistinu. Prvním způsobem, jak vypočítat míru selhání, je vydělit počet emitentů, kteří selhali, celkovým počtem emitentů na začátku roku. Druhým způsobem je vzít dolarové množství dluhopisů, které selhaly, a vydělit je celkovou nominální hodnotou všech zbývajících dluhopisů. V průběhu 25 let mezi lety 1970 a 1994 dluhopisy nesplácelo 640 z 4800 podnikových emitentů, pouze 0,13%. Je důležité si uvědomit, že „výchozí“ zahrnuje také společnosti, které zmeškaly platby nebo zpožděné platby.

Vzhledem ke způsobu výpočtu výchozí platby je důležité vzít v úvahu míru obnovy. Důvodem je, že investoři často vymáhají platby, které byly zmeškané nebo se opozdily. Míra zotavení u podnikových dluhopisů se pohybuje kolem 38%.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o podnikových dluhopisech. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám tyto další finanční zdroje:

  • Glosář s pevným výnosem Glosář s pevným výnosem Tento glosář s pevným výnosem pokrývá nejdůležitější podmínky dluhopisů a definice požadované pro finanční analytiky. Tyto podmínky jsou podrobně popsány v kurzu Financí s pevným příjmem. Konstantní věčnost, korelace, kupónová sazba, kovariance, kreditní spready
  • Mezinárodní dluhopisy Mezinárodní dluhopisy Mezinárodní dluhopisy jsou dluhopisy vydané zemí nebo společností, která není pro investora domácí. Mezinárodní trh dluhopisů se rychle rozšiřuje, protože společnosti nadále hledají nejlevnější způsob, jak si půjčit peníze. Vydáním dluhu v mezinárodním měřítku může společnost oslovit více investorů.
  • Rizika s pevným výnosem Rizika s pevným výnosem K rizikům s pevným výnosem dochází na základě volatility prostředí trhu s dluhopisy. Rizika ovlivňují tržní hodnotu cenného papíru, když je prodán, peněžní tok z cenného papíru, který je držen, a další výnosy z reinvestování peněžních toků.
  • Vlastní kapitál Vlastní kapitál Ve financích je vlastní kapitál tržní hodnotou aktiv ve vlastnictví akcionářů po splacení všech dluhů. V účetnictví se vlastním kapitálem rozumí účetní hodnota vlastního kapitálu akcionářů v rozvaze, která se rovná aktivům mínus pasiva. Pojem „vlastní kapitál“ v oblasti financí a účetnictví přichází s konceptem spravedlivého a rovného zacházení

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found